Iso Omena

Palvelut ja laitteet:

3D-tulostimet Ultimaker 2 ja Formlabs Form 2

3D-tulostin valmistaa fyysisiä esineitä digitaalisista mallitiedostoista. Tulostusmateriaalina käytetään PLA ja SLA-muovia. Tulostamiseen vaaditaan 3D-mallitiedosto STL-muodossa. Valmiita malleja on ladattavissa esimerkiksi Thingiverse-sivustolta ( thingiverse.com ). Ilmaisia ohjelmia oman mallin luomiseen ovat muun muassa Tinkercad ( tinkercad.com ) ja SketchUp ( sketchup.com ). Asiakkaan ei tarvitse olla paikalla koko tulostuksen ajan.

Paja tarjoaa materiaaleja vain kokeilumielessä. Kaikkia värejä ei ole aina saatavilla.

Henkilökunta ei vahdi tulostuksen kulkua.

Tulostin ei voi jäädä päälle kirjaston sulkemisajan jälkeen.

Aseiden tulostaminen on kiellettyä.

Tulostaminen kaupallisiin tarkoituksiin ei ole sallittua.

Vinyylileikkuri

Roland Camm-1 Servo, materiaalileveys max. 61cm. Vinyylileikkurilla voi luoda yksivärisiä tarroja ja kangaspainatuksia. Valittavana on useita värivaihtoehtoja. Tarramateriaali sopii sekä sisä- että ulkotiloihin tasaisille pinnoille. Vinyyliin leikatut kuvat tai tekstit voidaan puolestaan painaa luonnonkuitukankaaseen (esim. t-paitaan) lämpöprässillä.

Paja tarjoaa materiaaleja enintään yhden (1) metrin per asiakas. Kaikkia värejä ei ole aina saatavilla. Tätä suurempiin määriin asiakkaan tulee hankkia materiaalit itse.

Vinyylitulostin VersaSTUDIO BN-20

Roland-tulostinleikkuri, jolla voidaan tulostaa moniväritulosteita erilaisiin käyttötarpeisiin kuten vaatteisiin, tarroihin, opasteisiin ja sisustukseen. tulostusleveys: max 480 mm.

Paja tarjoaa materiaaleja enintään 50 cm per asiakas.

Mediapiste (piirtonäyttö)

Mediapiste on tarkoitettu piirtämiseen, kuvankäsittelyyn, taittamiseen, animointiin ja kaikkeen muuhun luovaan digitaaliseen tekemiseen. Windows-pohjainen työpiste on varustettu Wacom Cintiq 22HD DTK-2200 -piirtonäytöllä, Adoben uusimmilla Creative Suite ohjelmilla.

Valokuvaskanneri

Skannerin malli on CanoScan 9000F, Canon. Se on A4-kokoinen filmi-, valokuva- ja asiakirjaskanneri. Sovittimen avulla dioja ja negatiivejä voi skannata 4 kpl kerrallaan. Sovitin on 12x35mm – kokoisille dioille. Skannaustarkkuus on 9 600 x 9 600 dpi; 48 bitin värisyvyys.

Laserleikkuri Epilog Fusion 40

Epilog Fusion 40 -mallissa on suurin Epilogin työskentelyalue. Laite on suunniteltu kaivertamaan korkealaatuista kuvaa missä tahansa pöydän osassa käyttäen huippuluokan Motion Control -systeemiä ja alan johtavaa optiikkaa.

Laitteen käyttö on ilmaista mutta materiaalit asiakkaan on hankittava itse

Lämpöprässi

(esim. kankaanpainanta), Blue Press Line koko: 40cm x 50cm

Ompelukone (2 kpl)

Bernina 1008 ja Husqvarna Viking Emerald 118.

Ompelukoneiden mukana on ohjekirja.

Käyttö on maksutonta, ja paikan päältä löytyy paria eri väristä lankaa, mutta mukaan kannattaa ottaa myös omat langat varmuudeksi. Max. varausaika työpisteelle on 4 tuntia.

Saumuri

Saumuri on malliltaan Pfaff Hobbylock 2.0.

Saumuri on käytettävissä ajanvarauksella. Käyttö on maksutonta. Max. varausaika työpisteelle on 4 tuntia.

Laminointi

Paperille tulostetut kuvat ja ilmoitukset, jotka halutaan säilyvän mahdollisimman pitkään hyvänä, voidaan laminoida läpinäkyvälle laminaatille. max 10 A4 laminointitaskua /hlö

Paperileikkuri

Max korkeus A3 koko

Likainen Paja (Puutyöverstas)

Tiedot tulossa!

Työkalut

Lainattavia työkaluja ovat Boschin akkuporakone ja iskuporakone. Porakoneiden lainattaviin paketteihin kuuluu kivi-, betoni- ja puuterät. Sähköjohtojen ja pilareiden tunnistuslaite (koolaustunnistin) kuuluu vakiona lainattaviin porakoneisiin. Koolaustunnistimen avulla voidaan tarkistaa onko seinän takana juuri porattavassa kohdassa sähköjohto tai jokin kannatteleva tukipilari.

Energiankulutusmittarin avulla voidaan arvioida laitteiden esim. kodinkoneiden ja viihdelaitteiden sähkönkulutus ja laskea likimääräinen hinta (snt/kWh).

Yhdistetty yleis- ja tasohiomakone. (Bosch-merkkinen käsihiomakone PSM Primo 50 Wattia)

Pintalämpömittarin avulla voidaan mitata jonkin materiaalin pintalämpötilan celsiusasteina puolen asteen tarkkuudella. Mittausalue on -30 °C – + 400 °C.

Pajasta löytyy myös muita työkaluja, joita voidaan käyttää ainoastaan Pajassa. Näitä ovat muun muuassa ruuvimeisselit, pihdit, käsisaha, vasara, vatupassi, mittanauha, hiomapaperi, kuumaliimapistooli, jännitemittari ja juotoskolvi.

Laitteiden varaus osoitteesta

https://varaamo.espoo.fi/

Pajan aukioloajat

ma-pe 8-21

la 10:30-18

su 11-18

Lisätiedot: paja.omena@espoo.fi

Vastaa